Wil je als beleidsadviseur meewerken aan het tegengaan van het lerarentekort en een strategische agenda in een concrete uitvoeringsagenda gieten? Kijk je ernaar uit om dit voor de hbo-opleidingen in de educatieve sector samen op te pakken met diverse stakeholders uit het veld? Dat kan! Bij de Vereniging Hogescholen ligt een mooie uitdaging op je te wachten om samen met de sector aan grote maatschappelijke vraagstukken als het lerarentekort te werken.
Wat ga je doen?
Voor jou voelt de educatieve sector als een tweede thuis. Je kent de ontwikkelingen in de sector, vooral in het hbo, en hebt een visie op waar we naartoe moeten en hoe we dat moeten doen. Je vindt het belangrijk dat meer mensen worden opgeleid voor de onderwijssector en dat ze behouden blijven. Dit doe je met een analytische blik en een hart voor de sector, vooral voor leerlingen in kansarme wijken waar het lerarentekort het hardst toeslaat. Je werkt samen met een collega-beleidsadviseur voor de onderwijssector en verdeelt samen de dossiers.
Het hbo kent zeven sectoren: onderwijs, zorg, techniek, economie, sociaal, kunsten en agro&food. Elke sector kent een sectoraal adviescollege (sac). Jij neemt de secretarisrol op je voor de sector hoger pedagogisch onderwijs (hpo).
Je bent inhoudelijk expert en legt zowel intern als extern verbindingen waar je kansen ziet, en escaleert wanneer er van de afgesproken koers wordt afgeweken. Je werkt samen met diverse landelijke gremia. Je bent de lobby naar buiten toe, waarbij je het belang van alle 36 hogescholen in het vizier houdt.
Samen met je collega ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de strategische agenda lerarenopleidingen die in het voorjaar van 2025 gereed is. Je neemt actief deel aan diverse werkgroepen met andere stakeholders. Hierbij toon je een grote eigen verantwoordelijkheid en kun je vanuit de strategische agenda overtuigend je inbreng leveren.
Wat neem je mee?
- Een afgeronde bachelor- of masteropleiding, met enkele jaren relevante werkervaring;
- Je bent communicatief vaardig en kunt helder schrijven;
- Je hebt doorzettingsvermogen, bent politiek-bestuurlijk sensitief en resultaatgericht;
- Je hebt ervaring met strategische advisering en kennis van het politiek-bestuurlijke proces;
- Je bent proactief, oplossingsgericht en je bent in staat om verbinding te creëren en overtuigend;
- Je hebt een groot eigen verantwoordelijkheidsgevoel en kan goed zelfstandig werken;
- Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van (hoger) onderwijs is een pré.
Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken.
In het hbo leiden we studenten op en bieden hen een mooie tijd in de ontwikkeling van hun leven. Hogescholen bieden studenten een stimulerende plek om het beste uit zichzelf te halen, nieuwe
kennis en sociale vaardigheden op te doen en mensen te ontmoeten. Daar dragen wij vanuit de Vereniging Hogescholen ook aan bij. Hogescholen zien het als hun publieke opdracht om volwaardig beroepsonderwijs te bieden op álle niveaus. Deze opdracht vullen zij in met praktijkgericht onderzoek en in nauwe relatie met de regio. Onze inzet voor de toekomst richt zich met name op een volledig, maatschappelijk relevant onderwijsaanbod, meer professionele masteropleidingen, uitbreiding van het praktijkgericht onderzoek en een wettelijke taak voor om- en bijscholen.
Ons kantoor is gevestigd op loopafstand van Den Haag Centraal Station. Eens per maand hebben we intern een gezamenlijke bijeenkomst met alle VH-collega’s. Onze actieve Personeelsvereniging organiseert allerlei leuke evenementen om elkaar ook buiten de werkinhoud te ontmoeten.
Het team
Bij team sectoraal beleid zijn acht professionals actief met het adviseren en ondersteunen van de zeven sectoren in het hbo. Dit doen wij samen met collega’s binnen hogescholen door het hele land. We onderhouden daarbij nauw contact met ministeries, de politiek, de andere overheids- en onderwijswerkgevers en het bedrijfsleven. Kortom: een levendige en uitdagende werkomgeving met een netwerk bestaande uit autonome, kritische professionals.
Wat bieden wij jou?
Een baan als beleidsadviseur met impact in de samenleving. Je wordt verder goed beloond met:
- Een contract van 0,8 fte;
- Een salaris tussen €4.691,71 en €6.907,67, schaal 12 (cao Rijk) afhankelijk van jouw werkervaring;
- 8,25% vakantietoeslag, 8,25% eindejaarsuitkering;
- Jouw reiskosten worden op basis van openbaar vervoer vergoed;
- Een laptop en een smartphone;
- Een sportvergoeding, vers fruit, stoelmassage en yoga op kantoor;
- Een goede pensioenregeling waar de VH 70% aan bijdraagt. Dit is een uitstekende regeling voor jouw inkomen van straks en een solide vangnet bij overlijden en arbeidsongeschiktheid;
- Goede scholingsmogelijkheden.
Diversiteit & Inclusie
Bij de Vereniging Hogescholen hechten we waarde aan het vergroten van diversiteit binnen de organisatie. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten onze denkkracht en handelingsperspectieven, zodat we optimaal aansluiten bij de behoeften van onze leden.
Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en spreekt de uitdaging je aan? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent. Stuur ons een korte motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl voor 20 januari 2025.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdagochtend 30 januari. De tweede ronde vindt plaats op maandagmiddag 10 februari.
Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Hugo Nierstrasz, senior beleidsmedewerker lerarenopleidingen via telefoon 06-13667190 of via e-mail nierstrasz@vh.nl.