Bijeenkomst

Wetenschapsfestival Expeditie NEXT 2023

De Nationale Wetenschapsagenda (NWA) stelt budget beschikbaar voor hogescholen die een vernieuwende en creatieve opstelling kunnen ontwerpen voor het wetenschapsfestival Expeditie NEXT 2023. De maximaal 8 onderzoekers verbonden aan hogescholen, met de beste ideeën ontvangen een bedrag van maximaal 50.000 euro (excl. BTW) om deze opstellingen te ontwikkelen en te bouwen.

De NWA wil hiermee de rol van praktijkgericht onderzoek in het toegankelijk maken van wetenschap voor de samenleving laten zien en vernieuwing in de wetenschapscommunicatie in Nederland stimuleren.

Wat is Expeditie NEXT?
Samen met het wetenschapsveld vullen we op 3 mei 2023 in Middelburg met wetenschapsactiviteiten. Tijdens het gratis toegankelijke evenement worden kinderen tussen de 6 en 12 jaar en hun verzorgers geënthousiasmeerd en geprikkeld om meer te leren over wetenschap in de breedste zin van het woord.

Voorbeelden bijdragen hogescholen

  • De Vlasstraat - Weet jij al wat vlas is? Kom het ontdekken bij de Vlasstraat! Verzorg door HZ University of Applied Sciences
  • Op zoek naar de nieuwe Johannes Goedaert - De Middelburger Johannes Goedaert beschreef 400 jaar geleden als eerste de metamorfose van insecten. Verzorg door HZ University of Applied Sciences en de Zeeuwse Milieufederatie.
  • Zuur op een rij - Oh nee! Professor Smakeleuk is zijn smaak verloren. Maar hoe moet hij nu verder met zijn proef? Verzorgd door het Lectoraat Health & Food van Hogeschool InHolland.
  • De Klont – Wie zie jij in de zeespiegel? - Stap in het verhaal van een kustdorp dat voor spannende uitdagingen rondom het klimaat staat.Verzorgd door het lectoraat Duurzame Stad van de Hogeschool van Amsterdam.
  • Recyclen met Dr. Rubber - Oh nee! De autoband van Dr. Rubber is kapot. Kun jij hem helpen om van de kapotte band weer een gloednieuwe te maken? Verzorgd door lectoraat Kunststoftechnologie van Windesheim.

Het programma van Expeditie NEXT wordt verder aangevuld, met nog meer projecten vanuit de hogescholen.

Meer informatie
Bezoek de NWO-website voor veelgestelde vragen over Expeditie NEXT 2023 en voorbeelden van creatieve concepten gebaseerd op praktijkgericht onderzoek.

Contact
Dennis Hoencamp
Teamleider Communicatie NWA-KIC-NGF
+31 (0)6-23817138 I
d.hoencamp@nwo.nl